Hakkımızda

Music is Universal.

Dünyanın en büyük müzik şirketi Universal Music’in Türkiye ofisi olarak 40 yıldır yaratıcılık ve üretkenliği desteklemek için faaliyet gösteriyoruz.

Universal Music Türkiye ailesi sanatın ve çeşitliliğin gücüne inanır.

Şirketimiz 1984 yılında Kent Elektronik olarak kurulmuş, 1986’da EMI Music ile lisans anlaşması yaparak yabancı müzik alanında faaliyetlerine başlamıştır. EMI Music 1996 yılında Şirketin çoğunluk hisselerini satın almış ve Şirket ismini EMI-Kent Elektronik olarak değiştirmiştir. Ocak 2003 yılında EMI Music Şirketin kalan hisselerini de satın almış ve Şirket %100 yabancı sermayeli bir şirket haline gelmiştir. 2012 yılında Universal Music Group’un (UMG) dünya çapında EMI Music’i satın almasıyla birlikte EMI-Kent Elektronik, UMG’nin bağlı şirketi haline gelmiştir ve Universal Müzik Türkiye olarak anılmaya başlanmıştır. Şirketimiz Warner Music Group’un da lisansiyesi olarak Eylül 2008-Ocak 2019 tarihleri arasında WMG’yi Türkiye’de uzun yıllar temsil etmiştir.

Universal Müzik Türkiye, Universal Music Group’un tüm markalarını, sanatçılarını ve iş kollarını UMG’nin bağlı şirketi olarak Türkiye’de temsil etmektedir. Universal Müzik Türkiye geniş bir yerli kataloğa sahiptir. Universal Müzik Türkiye, Universal Music Group’un çatısı altındaki tüm yabancı sanatçıların yanı sıra İlhan İrem ve Erol Evgin gibi efsanevi yerli sanatçıları ve Lvbel C5, Murda, Jabbar, Deeperise, Kendimden Hallice, Anıl Durmuş, Can Kazaz, GOKO!, Ekin Beril, aisu, Simge Pınar, Aleyna Kalaycıoğlu, Kayra Kayan, Melfete, Genco Ecer, Cansu Esin, Sena İris, Anatolian Sessions, Emre Nalbantoğlu, yungcihad, Kaan Malkoç gibi pek çok popüler yerli sanatçıları da temsil etmektedir. Universal Müzik Türkiye, ayrıca bünyesindeki Yes U! markasıyla her türlü müzik türünü kucaklayarak yeni ve keşfedilmeyi bekleyen yeteneklere ev sahipliği yapmakta ve Phonk Pharma TR ve Pharma TR markalarıyla da Phonk türünü Türkiye’de tanıtmayı ve Türk phonk sanatçılarına da alan yaratmayı amaçlamaktadır.

Haberler